top of page

Topptur Trillevallen


Nysnö och egna spår på Välliste!
I söndags stängde Trillevallen liftarna för säsongen så då passade vi på idag att köra en topptur i nysnön på Välliste. Någon grader kallt när vi parkerar bilarna och tar fram grejerna. Efter en hel säsong i Åres skidsystem känns det nästan overkligt att en skidanläggning kan vara så lugn och ändå så vit och fin. Fjället bara låg där och väntade på oss. Läckert!
Först en snabb visit hos Skidad (skiduthyrningen) sedan styrde vi mot toppen.
Strax ovanför trädgänsen började det blåsa och det kändes skönt att kunna krypa in i vindskyddet på toppen och inta lunch. Mackor, nybryggt kaffe och provsmakning av kex och gifflar. Glada tillrop och lite musikquiz.
Solen tittade fram och vi passade på att leta rätt på lite nyfallen snö för att lägga våra egna spår på fjällsluttningen. En härlig blandning av ny kallsnö och gammal vårsnö gjorde att skidorna vackert och mjukt flöt fram på underlaget.

Flera stora leenden samlades nere i björkskogen efter första åket och vi tittade på varandra och nickade. Japp, på med stighudarna igen. Det är värt ett åk till. Sagt och gjort. Upp mot toppen igen.

Hitta din egen linje. Det finns utrymme åt alla. På med leendet igen, ta några stavtag och kör. Inte alla dagar man har ett eget fjäll med härlig spårsnö att nyttja. Tack Välliste. Det gjorde du bra!Två kvalitetsåk i solsken, bra sikt, trevligt sällskap och ljuvlig snö summerar dagen på Välliste. Nu var det bara att glida ned genom skogen och känna sig nöjd.

Text & foto: Ola Rockberg, Åre Skidlärarlinje

126 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Park

Comments


bottom of page