Grå soffa

BOENDE

Utbildningar i Fjällmiljö!

Bostad skaffar du på egen hand. Det är inte säkert att alla får plats att bo i Åre by, så titta även på boende i Duved och Undersåker med omnejd. Det brukar fungera med lokala bussar till och från skolan, men egen bil är att rekommendera.

Ett bra sätt att skaffa boende är att ta kontakt med någon annan som kommit in på utbildningen och kontrollera hur de tänkt göra. Att dela boende är den bästa och mest ekonomiska lösningen som det ser ut i Åredalen just nu. 

KONTAKTTIPS

Gruppporträtt av vänner

ÅREHUS

arehus.se

AGO I ÅRE

agoiare.se

 TURISTBYRÅN

visitare.se

ÅRE SWEDEN

aresweden.se

TAGEHUS

tagehus.se

TIPS FRÅN EN STUDENT

Ett bra sätt att skaffa boende är att ta kontakt med någon annan som kommit in på utbildningen och kontrollera hur de tänkt göra. Att dela boende är den bästa och mest ekonomiska lösningen som det ser ut i Åredalen just nu. Du kan även kolla på Facebooksidan "Bo i Åre" och meddela ditt intresse att hyra bostad.

traditionellt hus
Åre by, kväll, utbidningar i Åre, vinter och kallt

FLYTTA TILL ÅRE

När du flyttar till Åre för studier bör du ändra din folkbokföringsadress till Åre kommun. Åre är en glesbygdskommun med omkring 10 000 invånare. Var du är folkbokförd har stor betydelse för ekonomin i vår kommun och det påverkar den samhällsservice som kommunen kan leverera. Folkbokföringslagens huvudregel är att du skall vara folkbokförd där du har din huvudsakliga vila, och det är i Åre kommun när du studerar här.

För att ändra din folkbokföringsadress kontaktar du Adressändring eller Skatteverket.

 

Har du frågor om att skriva dig i Åre kommun kontakta Mathias Magnusson

0647-16342

mathias.magnusson@are.se