Forsränning med Åre vildmarksguider. Fors. guidning. båt.
  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon

ÅRE VILDMARKSUTBILDNING

VILL DU ARBETA I NATUREN MED ÄVENTYR?

Vill du dessutom dela med dig av dina erfarenheter och leda andra i deras äventyr? Då är detta en utbildning för dig. Åre vildmark och äventyrsguide är en gedigen yrkeshögskoleutbildning som grundar sig på branschbehov och där en stor del av utbildningen är förlagd till företag. Det ger dig praktiska kunskaper och erfarenheter som gör att du kan leda människor i naturen på ett säkert och trevligt sätt. Du blir säker för att kunna leda andra. Du har under utbildningen goda möjligheter att skapa dig ett eget nätverk inom branschen.

Ola Rockberg -150424_DSF5814-2.jpg

VI GÖR DIG REDO FÖR ÄVENTYREN

Utbildningen syftar till att du ska bli vildmark- och äventyrsguide. Vi tänker oss att du efter utbildningen jobbar som guide/instruktör/organisatör inom natur och friluftsliv, som säkerhetsansvarig eller med skadeomhändertagande i terräng, i ledande befattning vid friluftsliv och upplevelser. Utöver ledarskap och friluftsliv behöver du också en god förståelse för entreprenörsrollen i branschen. Upplevelseturism är en bransch som växer både i landet och internationellt, vi gör dig redo!

"Kring Åreskutan utvecklas företag och aktiviteter. Vi har en bra utbildningsmiljö för yrkesutbildningar och ett gott samarbete med näringslivet”

Jonas Brunnemyr, Utbildningsledare

ÄR DU BEREDD?

Du måste vara beredd på fysiskt krävande studier. Vi vandrar dagsetapper med tung packning i fjällterräng, vadar och simmar i kallt vatten. Vi fortsätter på turskidor på vintern med vintertältning och snöbivacker samt isvaksträning. Du behöver en god fysik för att orka och kunna hänga med. Som blivande guide behöver dessutom du ha goda förutsättningar att klara fjälledarnormens moment.

Ola_Rockberg_-Bära_kajaken_©_Ola-0410
Jonas Brunnemyr.jpg

LÄR KÄNNA VÅR UTBILDNINGSLEDARE

Jonas Brunnemyr har jobbat som guide sedan -95, som forsränningsguide, kajakinstruktör både på havskajak och fors med fjällvandring, tur & telemarksskidåkning samt klättring. Här hos oss började han 2002 och är sedan 2012 utbildningsledare för Vildmark & Äventyrsguideutbildningen. Han är utbildad idrottslärare vid GIH Stockholm och har även studerat ledarskap samt fjällekologi. Jonas är examinerad fjälledare och är vår examinator för blivande fjälledare.

FÖLJ MED OSS PÅ INSTAGRAM @arevildmarksutbildning

Ola Rockberg -200528_DSC2477.jpg

“Fantastiskt att utbildningen har så nära samarbete med näringslivet”

SAMARBETSPARTNERS

Åre Kommun, Åre

Åre kommun är huvudman för Campus Åre

  • Vit Instagram Ikon

Åre Vildmarksutbildning

  • Vit Instagram Ikon

Åre Eventutbildning

  • Vit Instagram Ikon

Åre Skidlärarutbildning

Logotype gold_transp background_Campusar
Text_logotype_gold_transp_background_Cam

Åre Lärcentrum

Åre Vildmarksutbildning

Åre Eventutbildning

Åre Skidlärarutbildning

Kontakta oss

© Copyright 2020 Campus Åre

Proudly created by Insight Eyes.

Tel: 0647 - 161 00

Email: campus@are.se

Adress

Campus Åre

Kurortsvägen 20, 837 51 Åre