top of page
Åreskutan täckt med snö. Jämtland. Indalsälven. Fint vårväder. Vårvinter. Utbildningrar i Åre

STUDERA
I EN AV VÄRLDENS
VACKRASTE
MILJÖER

ÅRE

Åre bjuder på norra Europas bästa skidåkning. Naturen, livsstilen, nattlivet och atmosfären i Åre är något utöver det vanliga. Upplev ett par spännande år i Åre och skaffa kompisar och ett nätverk för livet. Åreskutan är ett stort berg med skönt häng, varierad skidåkning, frihet och grymt uteliv. Åre är en internationell by och den skidort i norra Europa som är mest inne just nu. Här träffar du många spännande människor, har en fritid i världsklass, bor nära naturen. Livet i Åre andas verklig livskvalité.

Åre by kväll. Jämtland. Kvällsljusen lyser upp byn. utbildningra i Åre, vinter och kallt

FLYTTA TILL ÅRE

När du flyttar till Åre för studier bör du ändra din folkbokföringsadress till Åre kommun. Åre är en glesbygdskommun med omkring 12 000 invånare. Var du är folkbokförd har stor betydelse för ekonomin i vår kommun och det påverkar den samhällsservice som kommunen kan leverera. Folkbokföringslagens huvudregel är att du skall vara folkbokförd där du har din huvudsakliga vila, och det är i Åre kommun när du studerar här.

För att ändra din folkbokföringsadress kontaktar du Adressändring eller Skatteverket.

 

Här kan du läsa mer om du har frågor om att skriva dig i Åre kommun. 

TIPS FRÅN EN STUDENT

Ta tillvara på din tid i Åre. Se till att skapa ett stort socialt nätverk för framtiden. Åre vimlar av entreprenörer och människor med goda idéer. Du vet aldrig när du springer på din nästa arbetsgivare. En bra kontakt i Åre är värd massor i hela Sverige.

Ola Rockberg -220921_DSC6378.jpg
Mountainbike i Jämtland. Åreskutan i bakgrunden. utbildningar i Åre, Jonas Brunnemyr, cyklist, mountainbike, Välliste

AKTIVITETER

I byn som aldrig sover är lekparken alltid öppen. Alla årstider har sina aktiviteter för gammal som ung. Det fantastiska i Åre är att årstiderna överlappar varandra och det blir sällan någon riktig lågsäsong för den aktive. Skistar Åre förknippas naturligtvis med vinter och skidåkning men från och med 2021 satsar man dessutom helhjärtat på barmarksperioden. Vi lovar, det kommer att bli roligt!

VAD HÄNDER I ÅRE?

Från liten by till stadskänsla med puls. Folket, byn, vattnet, maten, fjället. Lär känna både bybor och det magiska utbud av upplevelser som Åre bjuder på under alla årstider året runt. Du vet väl att Åre är Sveriges krogtätaste samhälle per capita?

Åre torg. Vinter i Åre. Kvällsljus och julprydnader. December i fjällen. vinter och kallt

LÄNKAR

nedladdning.png
are_logotyp2012_red_1012.png
are_kommun_logo_guld.png
bottom of page