OM UTBILDNINGEN

Allmän information om utbildningen

Utbildningen är totalt 56 veckor lång (210823 - 220930). En viktig samarbetspartner i utbildningen är Fjällsäkerhetsrådet som tillsammans med Campus Åre och Åre Vildmarksutbildning säkerställer att vi kan erbjuda alla studenter möjligheten att genomföra Fjälledarnormen. En oerhört viktig ingrediens i en vildmarksguides utbildning. Klicka på loggan intill och läs mer om Fjällsäkerhetsrådet och Fjälledarnormen.

"Upplevelseturism är en bransch som växer både i landet och internationellt, vi gör dig redo"

Jonas Brunnemyr, Utbildningsledare

Att leda andra

Vill du dessutom dela med dig av dina erfarenheter och leda andra i deras äventyr? Då är detta en utbildning för dig. Åre vildmarksutbildning är en gedigen yrkeshögskoleutbildning som grundar sig på branschbehov och där en stor del av utbildningen är förlagd till företag. Utbildningen ger dig praktiska kunskaper och erfarenheter samt verktygen för att utvecklas till en säker och kompetent guide. Den ger din en stabil bas att bygga din friluftsframtid på och du har under utbildningen goda möjligheter att skapa dig ett eget nätverk inom branschen

Nya kundgrupper söker sig till fjäll och naturupplevelser men de har inte kunskap om hur man vistas ute, hur man rör sig i terrängen på ett säkert sätt och de efterfrågar guider som kan leda och visa. Vissa certifieringar kommer finnas med för att göra dig redo för det professionella friluftslivet. Du kommer att jobba med fjällsäkerhetsrådets fjälledarnorm men också tex lavin och sjukvårdsutbildningar, forsrännarlicens, glaciärkurs.

Utbildningen syftar till att du ska bli vildmark- och äventyrsguide. Vi tänker oss att du efter utbildningen jobbar som guide/instruktör/organisatör inom natur och friluftsliv, som säkerhetsansvarig eller med skadeomhändertagande i terräng, i ledande befattning vid friluftsliv och upplevelser. Utöver ledarskap och friluftsliv behöver du också en god förståelse för entreprenörsrollen i branschen. Upplevelseturism är en bransch som växer både i landet och internationellt, vi gör dig redo.

MÖT NÅGRA
SPECIALISTER

Vi använder oss av en mängd olika instruktörer, föreläsare, lärare, mentorer med spetskompetens. Här träffar du några av våra specialister.

Ola Rockberg -230912_DSC5166.jpg

MARTIN "BRUCE" LUNDBERG

Text på väg ...

Ola Rockberg -210114_DSC7577.jpg

MAGNUS THURESSON

Text på väg ...

IMG_2544.jpg

PHILIP HARLAUT

Text på väg ...

Ola Rockberg -191003191003_DSC9948.jpg

JONATHAN AXELSSON SANDSTRÖM

Sedan 2014 har jag varit med i den svenska guidebranschen och driver nu Summit Guides tillsammans med Johan Arnemo och Martin Strömgren. Startskottet i branschen för mig var när jag examinerades från just Åre Vildmarksutbildning vintern 2013 och sedan dess har jag varit verksam i Sverige, Norge och Kanada och utfört uppdrag via eget företag men även via andra kända namn inom turismnäringen. På sommaren bedrivs det klättring, vandring och cykelguidning och på vintern har vi full fart med att vara ett av Sveriges största företag inom lavinutbildning. Utöver kurser har vi även guidade toppturer i Åre med omnejd samt i Norge. Jag och Summit Guides är stolta över att få bidra med kunskap och erfarenhet till Åre Vildmarksutbildning.

Ola Rockberg -210215_DSC8794.jpg

JONAS BJÖRKLUND

Text på väg ...

IMG_9403.jpg