OM UTBILDNINGEN

Allmän information om utbildningen

Utbildningen är totalt 56 veckor lång (210823 - 220930). En viktig samarbetspartner i utbildningen är Fjällsäkerhetsrådet som tillsammans med Campus Åre och Åre Vildmarksutbildning säkerställer att vi kan erbjuda alla studenter möjligheten att genomföra Fjälledarnormen. En oerhört viktig ingrediens i en vildmarksguides utbildning. Klicka på loggan nedan och läs mer om Fjällsäkerhetsrådet och Fjälledarnormen.

Att leda andra

Vill du dessutom dela med dig av dina erfarenheter och leda andra i deras äventyr? Då är detta en utbildning för dig. Åre vildmark och äventyrsguide är en gedigen yrkeshögskoleutbildning som grundar sig på branschbehov och där en stor del av utbildningen är förlagd till företag. Utbildningen ger dig praktiska kunskaper och erfarenheter samt verktygen för att utvecklas till en säker och kompetent guide. Den ger din en stabil bas att bygga din friluftsframtid på och du har under utbildningen goda möjligheter att skapa dig ett eget nätverk inom branschen

Nya kundgrupper söker sig till fjäll och naturupplevelser men de har inte kunskap om hur man vistas ute, hur man rör sig i terrängen på ett säkert sätt och de efterfrågar guider som kan leda och visa. Vissa certifieringar kommer finnas med för att göra dig redo för det professionella friluftslivet. Du kommer att jobba med fjällsäkerhetsrådets fjälledarnorm men också tex lavin och sjukvårdsutbildningar, forsrännarlicens, glaciärkurs.

Utbildningen syftar till att du ska bli vildmark- och äventyrsguide. Vi tänker oss att du efter utbildningen jobbar som guide/instruktör/organisatör inom natur och friluftsliv, som säkerhetsansvarig eller med skadeomhändertagande i terräng, i ledande befattning vid friluftsliv och upplevelser. Utöver ledarskap och friluftsliv behöver du också en god förstelse för entreprenörsrollen i branschen. Upplevelseturism är en bransch som växer både i landet och internationellt, vi gör dig redo.

Åre Kommun, Åre

Åre kommun är huvudman för Campus Åre

  • Vit Instagram Ikon

Åre Vildmarksutbildning

  • Vit Instagram Ikon

Åre Eventutbildning

  • Vit Instagram Ikon

Åre Skidlärarutbildning

Logotype gold_transp background_Campusar
Text_logotype_gold_transp_background_Cam

Åre Lärcentrum

Åre Vildmarksutbildning

Åre Eventutbildning

Åre Skidlärarutbildning

Kontakta oss

© Copyright 2020 Campus Åre

Proudly created by Insight Eyes.

Tel: 0647 - 161 00

Email: campus@are.se

Adress

Campus Åre

Kurortsvägen 20, 837 51 Åre