LÄRCENTRUM&KOMVUX

  • Vit Facebook Ikon

STUDERA PÅ DISTANS I ÅRE

I Campus Åres lokaler finns Åre Lärcentrum. En studiemiljö för dig som studerar på distans mot universitet, högskola eller yrkeshögskola. Vi erbjuder både tentamensservice och studiemöjligheter.

larcentrum_logo_standard.png

Under barmarksperioden tar studenterna en uppfriskande hike eller cykeltur upp på fjället innan studierna börjar. När snön har lagt sig njuter de av alpin skidåkning, toppturer, längdåkning och turåkning både före och efter studierna. Åre Lärcentrum erbjuder morgonskidåkning i preparerade backar före skoldagen.

Studiegrupp

VAD ÄR LÄRCENTRUM?

Hos oss på Lärcentrum kan du sitta i en ostörd och rofylld miljö och studera. Här kan du träffa andra som studerar på distans, få tillgång till lokaler och tekniska funktioner såsom datorer med Internet, skanner, kopiering samt distansmötesrum.  

P.g.a. rådande Covid-19 situation kan vi inte välkomna er på tider då vi har våra egna studerande i skolan.

Vi hänvisar er till följande tider:
mån-tors kl 16.00-22.00 samt fred-sön kl 08:00-22:00.
Kontakta Karin Högberg för att få låna en passerbricka till entrén.

 

Vårt Lärcentrum är medlem i Nitus och det ger dig som studerar på distans vid universitet, högskolor och yrkeshögskolor möjlighet att skriva tentamen hos oss. Tentamen här sker på samma tider som vid den skola du studerar mot. Du behöver kursansvariges godkännande och därefter kan du boka en tid

"Fördelarna med att studera på Campus Åre Lärcentrum är att det ger oss studenter en möjlighet till en rogivande studieplats, särskilt under dessa Corona-tider. Att möjligheten finns gör Åre mer attraktivt när man både kan vidareutbilda sig och bo kvar i byn. Det ökar även den sociala tillvaron när man få en chans att möta andra studenter"

Elin & Moa, studenter

KOMVUX

Målen för kommunal vuxenutbildning är att vuxna ska stödjas och stimuleras i sitt lärande. De ska ges möjlighet att utveckla sina kunskaper och sin kompetens i syfte att stärka sin ställning i arbets- och samhällslivet samt att främja sin personliga utveckling.

  • Grundläggande nivå 

  • Gymnasial nivå 

Kontorsskrivbord
Schema

SCHEMA

Här finns schemat för de utbildningar som genomförs på Campus Åre. Klicka på länken nedan och leta sedan reda på rätt utbildning och rätt vecka (datum) så ser du schemat veckovis för valda utbildning.

KONTAKTA VÅR LÄRCENTRUMKOORDINATOR

Karin Högberg är vår fantastiska koordinator för Lärcentrum på Campus Åre. Förutom att hon är en grym hjortronplockare så har hon koll på det mesta. Om du inte hittar svar på dina frågor på hemsidan är du alltid välkommen att kontakta Karin .

 

Karin Högberg

0647 - 162 21

karin.hogberg@are.se 

Karin Högberg.jpg