top of page

STUDERA PÅ UNIVERSITET OCH HÖGSKOLA I ÅRE

UTBILDNINGAR I ÅRE

STUDERA PÅ DISTANS MOT UNIVERSITET I HELA VÄRLDEN

I Campus Åres lokaler finns Åre Lärcentrum. En studiemiljö för dig som studerar på distans mot universitet, komvux, högskola eller yrkeshögskola. Vi erbjuder både tentamensservice och studiemöjligheter.

larcentrum_logo_standard.png

Under barmarksperioden tar studenterna en uppfriskande hike eller cykeltur upp på fjället innan studierna börjar. När snön har lagt sig njuter de av alpin skidåkning, toppturer, längdåkning och turåkning både före och efter studierna. Åre Lärcentrum erbjuder morgonskidåkning i preparerade backar före skoldagen.

Ola Rockberg -220921_DSC6381.jpg

VAD ÄR ÅRE LÄRCENTRUM?

Hos oss på Åre Lärcentrum kan du sitta i en rofylld miljö och studera. Här finns studielokaler som du delar med andra som studerar på distans. Datorer, WiFi och skrivare finns som resurs för dig och dina studier.

Du registrerar dig kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan. Sedan har du tillträde till våra lokaler.

 

Åre Lärcentrum är medlem i Nitus och det ger dig som studerar på distans vid universitet, högskolor och yrkeshögskolor möjlighet att skriva tentamen hos oss. Tentamen här sker på samma tider som vid den skola du studerar mot. Du behöver kursansvariges godkännande och därefter kan du boka en tid

BLI BEHÖRIG GENOM KOMVUX

Många studerar på komvux (kommunal vuxenutbildning) för att läsa in de kurser de behöver för att nå upp till behörighetskraven för universitetsstudier. På komvux kan du läsa kurser som ger dig både grundläggande och särskild behörighet.

Kontorsskrivbord, studera i Åre, Åre Lärcentrum

"Fördelarna med att studera på Åre Lärcentrum är att det ger oss studenter en möjlighet till en rogivande studieplats. Att möjligheten finns gör Åre mer attraktivt när man både kan vidareutbilda sig och bo kvar i byn. Det ökar även den sociala tillvaron när man få en chans att möta andra studenter"

Elin & Moa, studenter

KONTAKTA VÅR LÄRCENTRUMKOORDINATOR

Karin Högberg är vår fantastiska koordinator för Lärcentrum på Campus Åre. Förutom att hon är en grym hjortronplockare så har hon koll på det mesta. Om du inte hittar svar på dina frågor på hemsidan är du alltid välkommen att kontakta Karin .

 

Karin Högberg

0647 - 162 21

karin.hogberg@are.se 

Karin Högberg lärcentrumkoordinator Åre lärcentrum, studera i Åre
bottom of page