top of page

Storslalom i världsklass

Fantastisk backe, makalös snö, underbart väder och trevligt sällskap. En mycket bra dag alltså!

Idag hade vi tillgång till Åres Störtloppsbacke helt på egen hand för att träna storslalom. Det får man inte missa. Storslalom i en backe i världsklass. Så här tränar vi storslalom på Åre Skidlärarutbildning.

I Åres störtloppsbacke har många fantastiska skidåkare tampats i både World Cup och VM-tävlingar genom åren. En backe med anor och fin historia. Vid målområdet ligger Sveriges Alpina Nationalarena där Svenska Skidförbundet har sitt kontor.


Sara Hector, svenska alpina landslaget, passade på att träna före oss tidigt på morgon på det stenhårt frusna underlaget. Vi är väl egentligen rätt nöjda att hon tog morgonpasset på den cementhårda snön och lät oss köra lite senare på förmiddagen när snön hunnit värmas upp lite och blivit mjukare. Lämpligare underlag för oss dödliga.


Storslalom i en backe i världsklass.

Eftersom Störtloppsbacken oftast är stängd under vintersäsongen till förmån för skidgymnasier, skidklubbar, landslag och andra som tränar och tävlar känns det lite lyxigt att kunna få "äga" backen en hel dag för egen träning.Det märks på snön i störtloppet att där anordnas träningar och tävlingar hela vintern. Det saltas, det pistas och det hålls bra ordning. Till skillnad från de andra backarna skidområdet består snölagret av en gedigen, hård snöbas som gör att det blir fint underlag för storslalom. Är det dessutom underbart vårväder, som det var idag, blir det en perfekt lite slaskig yta av mjukare snö som passar oss när vi vill träna storslalom. Vi drog vinstlotten idag.

Varmt väder med sommartemperaturer idag. Efter många bra åk kändes det skönt att tagga ned lite och njuta av solen, snacka lite taktik och helt enkelt bara njuta av utsikten och den underbara dagen.


Text & foto: Ola Rockberg, Campus Åre

204 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page