• Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon
  • Vit Twitter Ikon

ÅRE SKIDLÄRARUTBILDNING

DIN VÄG IN I SKIDLÄRARYRKET

I Åre, har utbildning till skidlärare funnits sedan 1988 och är Sveriges äldsta längre sammanhängande utbildningsanordnare för skidlärare. Till detta läsår kommer tre olika utbildningar att genomföras. Att gå någon av våra utbildningar innebär att du kommer vistas bakom kulisserna på Sveriges största skidort, Åre. 

Ola Rockberg -190418190418DSC_8749.jpg

SKI INSTRUCTOR BASIC

Basic är motsvarande den tidigare Åre Skidlärarlinje. Fantastisk möjlighet för dig som vill ägna mycket tid åt din egen skidåkning, uppleva Åres alla möjligheter och jobba inom turistbranschen.

"Kring Åreskutan utvecklas företag och aktiviteter. Vi har en bra utbildningsmiljö för yrkesutbildningar och ett gott samarbete med näringslivet”

Ola Rockberg, Utbildningskoordinator

Ola Rockberg -180418_DSC3008.jpg

INTRO

Denna utbildning är för dig som är nyfiken på skidläraryrket, vill trimma din egen skidåkning, uppleva Åre och få information om skid- och turistbranschen.

Ola Rockberg -200530DSC02996.jpg

ADVANCED

Den här utbildningen är till för dig som redan jobbar som skidlärare och vill utvecklas mot internationell examen

Ola Rockberg -19072320190723-P1020131.jp

LÄR KÄNNA VÅR UTBILDNINGSKOORDINATOR, OLA ROCKBERG

Skidlärarnas skidlärare. Ingen i världen har jobbat professionellt så mycket med skidlärarutbildning. Väldigt många års erfarenhet av skidlärarbranschen. Utbildad idrottslärare, engelsklärare och marknadsekonom. Han har bland annat hunnit med följande i skidlärarbranschen: Ordförande och examinator Svensk Skidlärarexamen, medlem i Svenska Demoteamet. Utbildat skidlärare åt Friluftsfrämjandet, SLAO och Åre Skidlärarutbildning. Skidlärare på Nya Zeeland. Arbetar i världens största skidskola i Vail Colorado USA där han utbildar skidlärare och jobbar med privatlektioner. Ingår i Vails utbildningsteam. 

LÄR KÄNNA VÅR INSTRUKTÖR MATTIAS RUTGERSSON

Årebo och skidlärare sedan början på 90-talet. Har varit ansvarig för skidskolan i Duved och jobbat i flera av Åres bästa skidbutiker med specialisering skidor och pjäxor. Utbildat skidlärare åt Åre Skidlärarutbildning, SLAO och Friluftsfrämjandet. Medlem i Svenska Demoteamet, examinator Svensk Skidlärarexamen. Han är vår tekniker. Löser inte Mathias det med sina verktyg och lite tejp går det inte att lösa.

Ola Rockberg -210211_DSC8705.jpg
Ola Rockberg -210112_DSC7223.jpg

LÄR KÄNNA VÅR INSTRUKTÖR BENGT BENGTSSON 

En av Sveriges mest rutinerade skidlärare med många års erfarenhet av fjäll, äventyr och skidåkning. Han har hunnit med mycket under sina år: Skidskolechef i Björkliden, Ramundberget och Duved. Sportchef Kungsberget. Ordförande och examinator Svensk Skidlärarexamen. Medlem i Svenska Demoteamet. Utbildat skidlärare åt Åre Skidlärarutbildning, Swedish College of travel & tourism, SLAO och Friluftsfrämjandet. Arbetar med Åre skiduthyrning. Bengt är vår naturliga fjällräv med stor erfarenhet av fjället från alla årstider. 

FÖLJ MED OSS PÅ INSTAGRAM

@areskidlararutbildning

Ola Rockberg -160413_DSF7354.jpg

“Så mycket skidåkning och upplevelse från utomhusverksamhet. Det blir roligt, jag lovar”

MAGNUS WEMBRAND, STUDENT

SAMARBETSPARTNERS

skidradet1(1)_747.jpg
SCOTT_LOGO_BLACK.jpg
FF_logga_staende_bla.png
state of elevenate_logo_main_pos.png
ssf2(1)_100.gif
slao-lockup-center.png
are_logotyp2012_red_1012.png
Hestraskold_cmyk.jpg
interski_headlogo_black.jpg
Kantskuren kopiera.jpg