top of page

Åre Lärcentrum

Uppdaterat: 11 maj 2023

Studera i Åre på distans från hela världen

Åredalen i vinterskrud! De flesta liftar är öppna och byarna Åre, Tegefjäll och Duved ståtar med fin skidåkning. Västjämtland är ett underbart ställe att bo på 🙂


I Campus Åres lokaler finns Åre Lärcentrum. En studiemiljö för dig som studerar på distans mot universitet, högskola eller yrkeshögskola. Vi erbjuder både tentamensservice och studiemöjligheter. Vi vill skapa ett Centrum för högre studier i Åre där man ska kunna hitta bra möjligheter för att bo kvar i Åre och samtidigt studera mot andra lärosäten i hela världen.
Campus Åre och Åre Lärcentrum är en kommunal angelägenhet och vi vill att alla ska känna sig hemma i våra lokaler. Hos oss på Åre Lärcentrum kan du sitta i en rofylld miljö och studera. Här finns studielokaler som du delar med andra som studerar på distans. Datorer, WiFi, skrivare, kopiator och studentkök finns som resurs för dig och dina studier.
"Fördelarna med att studera på Campus Åre Lärcentrum är att det ger oss studenter en möjlighet till en rogivande studieplats, särskilt under dessa Corona-tider. Att möjligheten finns gör Åre mer attraktivt när man både kan vidareutbilda sig och bo kvar i byn. Det ökar även den sociala tillvaron när man få en chans att möta andra studenter" Elin & Moa, studenterUnder barmarksperioden tar studenterna en uppfriskande hike eller cykeltur upp på fjället innan studierna börjar. När snön har lagt sig njuter de av alpin skidåkning, toppturer, längdåkning och turåkning både före och efter studierna. Åre Lärcentrum erbjuder morgonskidåkning i preparerade backar före skoldagen.

Åre Lärcentrum är medlem i Nitus och det ger dig som studerar på distans vid universitet, högskolor och yrkeshögskolor möjlighet att skriva tentamen hos oss. Tentamen här sker på samma tider som vid den skola du studerar mot. Du behöver kursansvariges godkännande och därefter kan du boka en tid. Du registrerar dig kostnadsfritt och sedan har du som student tillträde till våra lokaler.


Välkommen till Åre Lärcentrum: www.campusare.se

Text och foto: Ola Rockberg, www.campusare.se


299 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page