top of page

OM UTBILDNINGEN

Åre Skidlärarlinje har funnits sedan 1988 och är Sveriges äldsta längre sammanhängande utbildningsanordnare för skidlärare. Att gå utbildningen innebär att du vistas bakom kulisserna på Sveriges största skidort, Åre. Vill du jobba med turism, sporthandel och skidåkning har du goda chanser att knyta nödvändiga kontakter för detta under utbildningsåret. Åre Skidlärarutbildning är samlingsnamnet för numera tre olika skidlärarutbildningar. 

"Att börja plugga på Åre Skidlärarlinje var det bästa beslut jag någonsin tagit. Inte bara att jag lärde mig att åka skidor på riktigt. Jag hittade desutom vänner för livet och fick självförtroendet till ett aktivt liv som skidåkare. Tack för en fantastisk utbildning!"

Felicia Persson, elev

ivsi.jpg

IVSI - status

Ski instructor basic ger en skidlärarstatus som påvisar att man har rätt att undervisa på avancerad nivå inom svensk skidskola. Utbildningen berättigar dessutom till internationell IVSI-status. För att få IVSI-legitimationen efter avslutad utbildning behövs medlemskap i Svenska Skidlärarföreningen. Läs mer om IVSI.

Sanktionerad av Svenska skidrådet

Våra skidlärarutbildningar är sanktionerade av Svenska Skidrådet. Har du gått ski instructor basic är du berättigad att gå upp och pröva för Svensk Skidlärarexamen efter avslutad utbildning. Det är den högsta skidlärarcertifieringen i landet. Sanktionen för utbildningen av Svenska Skidrådet säkerställer att utbildningen håller hög nationell och internationell nivå.

skidradet1(1)_747.jpg
Skidlärare i Åre, skidåkare, skidåkning, Mullfjället, Jämtlandsfjällen, fjäll, Utbildningar i Åre
bottom of page