top of page

Vision Campus Åre

Uppdaterat: 16 nov. 2022

Visionsarbete i trivsam fjällmiljö med rätt perspektiv är viktigt!


När sporthotellet (dåvarande Nya Grand) byggdes 1912 hade man en vision att den vita synliga färgen på fasaden och läget på en liten kulle skulle skapa en byggnad som syntes från långt håll. Likt en kyrka stod byggnaden där majestätiskt. Det var en medveten handling av dåtidens byggherrar som ville skapa ett landmärke som under många år skulle prägla Åres karaktär och kultur.


Visioner, tankar framåt och vilja att satsa är avgörande för alla sorters verksamheter. Det visionsarbete vi nu startat startat för Campus Åre tar egentligen avstamp i Åres historia. Visserligen satsar vi framåt i vår vision på Campus Åre men vi vill också blicka bakåt så vi vet att vi tar över stafettpinnen och för Åres fjällhistoria, fjällkultur och fjällkänsla framåt på rätt sätt. Det gäller att ta sats bakåt för att komma framåt.


Åretjejen Maria Wilhelmsson (Morrvikja) är född och uppvuxen mitt i Åre by. Familjen är Årebor sedan många generationer. För att komma i rätt stämning och för att få lite känsla för Åre by och den stafettpinne som Åre lämnar över till oss att ta vidare arrangerade vi en promenad genom Åre by med Maria och pratade om Åres fantastiska historia. Det går att hitta många spännande historiska spår i Åre by och man blir ödmjuk inför uppgiften att föra den här traditionen vidare efter en promenad med Maria.

Två dagars intensivt arbete för personalen på Campus Åre för att konkretisera vår framtida vision. Vi behöver skapa en tydlig idé framåt för att även i fortsättningen kunna erbjuda utbildningar i en storslagen fjällmiljö. Vad är siktet inställt på i framtiden? Hur utvecklar vi de utbildningar vi redan har? Hur löser vi kompetensförsörjningen i Åre Kommun? Hur ska vi göra för att växa och bli bättre? Dessa och många fler frågor hanterades under två intensiva arbetsdagar på hotell Granen. Hotellet mitt i Åre som andas fjällhistoria och skidäventyr. Helt rätt miljö för att kunna resonera om Campus Åres framtida innehåll som också innehållet fjälläventyr.”Tillsammans skapar vi en hållbar framtid för alla i storslagen fjällmiljö”


Campus Åre har levererat utbildningar sedan 1988. Vi har en idé som kan sammanfattas i en kort mening: "Utbildningar i Fjällmiljö". Frasen, som vi använt under många år, har i den moderna digitala världen också blivit vår hashtag. Campus Åres huvudman är Åre Kommun som sammanfattar sin idé på följande sätt: ”Tillsammans skapar vi en hållbar framtid för alla i storslagen fjällmiljö”.


Åre kommun vill erbjuda båda gäster och permanentboende en möjlighet att vistas i storslagen fjällmiljö. Vi på Campus Åre tror att den fjällmiljö vi hela tiden vistas i präglar vårt leverne. Vi vill att fjällen och den typen av liv vi lever i Västjämtland ska vara lockande även för studenter. De som attraheras av studier kopplade till en livsstil i fjällmiljö i Åre Kommun är de som i framtiden ska studera på Campus Åre.


Idag har campus Åre fyra ben som på olika sätt lockar studenter. Åre Vildmarksutbildning, Åre Eventutbildning, Åre Skidlärarutbildning och Åre Lärcentrum. Den gemensamma faktorn för alla dessa fyra är att de tydligt lockar studenter som attraheras av fjäll och natur."Utbildningar i Fjällmiljö"


Martin Söderström, tillväxtchef, på Åre Kommun. Nina Brandt, rektor Campus Åre. Catharina Utanskog, utbildningsledare Åre Eventutbildning. Karin Högberg, koordinator Åre Lärcentrum. Karina Andreasen, administratör. Ola Rockberg, utbildningsledare Åre Skidlärarutbildning. Jonas Brunnemyr, Utbildningsledare Åre Vildmarksutbildning. Vi är de som håller i spakarna när det gäller att ratta Campus Åre.Text & Foto: Ola Rockberg


378 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page