top of page

Snowboard

Balans på tå och häl ...







Två dagar snowboard med Jacob Carlsson från Skistar. Skönt att stoppa ned fötterna i lite mjukare boots och få testa kroppens balans i annorlunda lägen.











Genomgång av utrustning och lite brädhistoria. Naturligtvis är det skillnader mellan snowboard och skidor men ju mer man lär sig om de båda disciplinerna desto mer inser man att liknelserna egentligen är större än olikheterna. Det är mycket mer intressant att leta efter saker man kan lära av varandra än att försöka hitta olikheter. Skidlärare som också lär sig brädåkning blir inte bara mer intressanta på arbetsmarknaden. De vidgar också sitt tänkande och sin inställning till snösport generellt. Många som gått Åre Skidlärarlinje brukar vilja gå en utbildning så de kan instruera snowboard också.











Då var det dags att utmana sin balans. Liftåkning, stå stilla och lyssna och svänga med både tå- och hälsväng. Det tar en stund att hitta balansen om man inte stått på brädan tidigare. Dock pekar inlärningskurvan ganska raskt uppåt när man väl kommit över första tröskeln.










Från att i början på dag ett stappla omkring i nybörjarområdet var alla i klassen upp liften och åkte blå/röd backe med både tå- och hälsväng dag två. Strålande! vi har lagt grunden till ytterligare en potentiell kull som snart förkovrar sig i brädåkandets ädla sport. Tack Jacob!










Text & Foto: Ola Rockberg, lärare Åre Skidlärarlinje



56 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skidsamarbete

Park

bottom of page