top of page

Skidåkning

Verkstadsutbildning och skidåkning





Förra veckan var hela klassen i Skistar Åres verkstad, förråd, skiduthyrning, skidshop för att lära sig hur det ser ut när skidor, pjäxor och annan utrustning anländer till skidbutiker och uthyrningar via lager och sortering. Det är en logistik utan dess like och det gäller att ha lite koll på vad som händer bakom kulisserna. Montera bindningar, märka skidor, sortera pjäxor, lära sig kassasystem, förstå sliprobotar och en hel del annat ska eleverna ha insikt i för att kunna hjälpa gäster när väl skidsystemet öppnar.



(foto: Stefan Thorslund, Annie Söderlund, Erik Waltrén)



Idag tog vi de första stapplande svängarna på snö tillsammans. En enkel liten barnbacke har vi till vårt förfogande så här i början. Det räcker för att hitta lite känsla och för att börja praktisera de skidtekniska skidtermer vi pratat om i klassrummet under hösten.






Lite bambi på hal is så här i början innan man hittar in i balansen igen. Några minusgrader och lite fin snö som trillade ner från himlen gjorde att det kändes riktigt vykortslikt. Det är ändå härligt med lite kalla tår och kinder och en go känsla att vintern är på plats igen.







Text & Foto: Ola Rockberg

281 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Park

bottom of page