top of page

GOD JUL!

Vissa mornar stannar vi bara upp och njuter av fjällvärlden!


Inledningsvis hade vi några riktigt kalla dagar på skidåkningen i december där frosten bet i kinderna och tårna gjorde sig påminda. Det är en del av skidlärarlivet att förstå hur kroppen fungerar utomhus under hela dagar. En av eleverna viskade lite försiktigt i liften: "jag tror inte ens att jag har varit ute i sådana här temperaturer förut" .
Kombinationen av kallt väder, iskristaller som yr i luften och fantastiska soluppgångar gör att fjällen verkligen skapat en hel del speciella ljusfenomen under ett par veckor i Jämtland. Blåkallt ljus i kombination med den varma solen. Frånvaro av ljus då det varit svårt att se snön. Solen som bara tittat fram över fjällen korta stunder. Kallt väder som får en vanlig dag att framstå som en gammal svartvit dag. Mjuka varma linjer av solstrålar som tillsammans med de skarpa fjälltopparna formar konstverk. Ja, det är inte utan att det är spektakulärt.

Några fina utbildningsveckor på snö där vi hunnit träna och få en bättre förståelse för skidteknik generellt och där vi hittat ett antal nycklar för hur man ska ta sig an ledaruppdraget i skidskolan. Emil och Hampus från Skistar Åre har visat oss hur nybörjarområdet i skidskolan ser ut och hur man som skidlärare känner sig hemma här. Lekar och övningar inför praktiken i skidskolan.
För er som möjligtvis missat det så kan vi avslöja att Duved är en pärla i vår västjämtska palett av skidåkning. Väl värt ett besök. Här hittar man lugnet, de fint pistade backarna och en blomstrande bykärna i direkt närhet av skidåkningen. Vi väljer gärna Duved. Morgonskidåkningen i Duved går inte av för hackor. #Duvedtyckeromdig

Vi nyttjar skidtiden så mycket vi kan och orkar med Åre Skidlärarutbildning. Det är viktigt att få med sig känslan och skidåkningen i muskelminnet och få alla rörelser att bli så naturliga som möjligt. Viktigt är också att förstå och kunna överföra till andra vad vi lär oss. Diskutera, argumentera och formulera sig själv kring skidåkningen, både teoretiskt och praktiskt, är viktigt. Varje skiddag avrundas med reflektion både skriftligt och muntligt.

Sista dagen med skidåkning och lite lek inför jul. Fika och julgodis. Åka i takt i formationer i backen. Nu tackar vi för oss och tar ett par dagar ledigt över julhelgen. Från och med nu blir dagarna längre så vi ser fram emot att nyttja resterande skiddagar så mycket vi bara kan och fortsätta att skapa lärsituationer och minnesvärda upplevelser för hela klassen under resten av vintern.


GOD JUL !!!
Text & Foto: Ola Rockberg


286 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page