Fantastisk vinter

Vi är mycket glada för den makalösa vintern 20/21. Det var inte utan att vi på Campus Åre var lite nervösa inför vintern och årets utbildningar. Med Corona och dess restriktioner i bagaget kändes det aningen knepigt att veta hur vi skulle planera och om vi skulle kunna fullfölja utbildningsverksamheten. När vi nu summerar vintern och utbildningsåret är vi otroligt nöjda med resultatet.


När vi närmade oss starten för vintern 20/21 hade vi alla avslutningen på vintern 19/20 i bakhuvudet som avslutades abrupt. Skulle liftarna kunna hålla öppet? Fanns det risk att de skulle stänga efter jul/nyår? Ja, det var många frågor av den karaktären som snurrade i våra huvuden.


Åre julpyntades som aldrig förr

Att snön skulle dröja med sin ankomst just i år var väl inte helt perfekt. Är det här straffet, undrade vi! Visserligen var det köldgrader så kanonerna kunde jobba och det blev is på Åresjön men snön kom ju inte. Naturen var vacker och isen på Åresjön blev Årebornas nya fritidsgård. Det kunde vara hundratals människor på isen en lördag i december 2020. Skridskor, sparkar, pulkor, cyklar, skärmar, fyrhjulingar och även bilar syntes på Åresjöns is.Åre julpyntades som aldrig förr. Det kändes som alla Årebor verkligen knöt nävarna i fickorna och ville visa omgivningen att nu j-lar ska vi inte låta Corona besegra oss. Decembermörkret, julpyntet och den härliga revanschlustan i en bra blandning skapade trots allt en positiv jul med fina inre bilder och en god känsla.När väl snön kom var det som en propp lossnade. Äntligen skulle vi få visa omvärlden att Åre kan organisera en verksamhet som var coronasäker. Återigen gick det att känna hur corona på nåt magiskt vis enade enskilda personer, företagare, organisationer, skolor och andra i kampen att hålla Åres verksamheter flytande.Jag inbillar mig att det var den kollegiala kraften i Åre som fick oss att gå rakryggade genom den här pandemin under vintern. Sällan har väl långa köer varit så välkomna som den här vintern. Köerna var ju ett tecken på att liftarna rullade och att människor faktiskt kom till Åre. Visst kunde en och annan klaga på väntan i köerna men jag måste säga att de absolut flesta i köerna trivdes mycket bra med att ens kunna stå där för att faktiskt få åka skidor. Det dröjde inte många dagar i december förrän den nya sortens kösystem uppskattades av alla oss skidåkare. Vi upptäckte också hur väl liftpersonalen tog hand om oss skidåkare när vi kom fram till stolen och nu hoppas vi att Skistar fortsätter den här typen av genomtänkta kösystem kommande vintrar. Bra jobbat!


Hela januari och stora delar av februari bjöd på helt ofattbart bra snö. Uppvuxen jämtlänning, som jag är, har jag nog sällan skottat så härligt fluffig snö under så lång period i Jämtland. Snön ramlade rakt ned för en gångs skull och den var kall och luftig. Det var inte förrän i slutet på sportlovsperioden som det klassiska varmvädret kom till Åredalen.