top of page

Trevlig sommar i fjällen!

Underbara sommardagar med möjligheter att nyttja naturen många långa timmar per dygn. En fantastisk tillgång i den svenska fjällvärlden den här tiden på året. Fjällen året runt!


Sommar i fällvärlden kan vara den nya stora trenden. Intresset för friluftsliv och naturupplevelser har ökat markant de senaste åren. Inte bara under rådande pandemi. Bokning och försäljning av friluftsutrustning har nåt nya höjder. Redan nu signalerar uthyrare i svenska fjällvärlden att det kan blir svårt att hitta ledig utrustning i Juli om man inte bokar i god tid.Fjällen året runt!


Träning och allmän rörelse för välmående, inte bara för att prestera, har hamnat i finrummet. Vi vill gärna må bra och vi vill göra det genom att röra oss på ett smart sätt som är lättillgängligt. Om vi bygger in i vardagen att det är naturligt att röra på sig utifrån ett hälsoperspektiv är det troligt att många också vill att det ska genomsyra semestern. Det vi vet är att aktivitet för att må bättre måste bygga på kontinuitet. Inte nödvändigtvis hårda träningspass, men kontinuerlig verksamhet. Kontinuitet skapar kontinuitet. Mycket vill ha mer. Har man väl lärt sig att ett liv av sammanhängande träningsinslag i vardagen gynnar välmåendet vill man med största sannolikhet ta med sig det under semestern också. Egentligen kan ordet träning vara en aning missvisande. Det handlar mer om vardagsaktiviteter som går att genomföra under enkla betingelser och som alla kan klara av.

Vi ser fram emot en intressant sommar där vi räknar med att svenska fjällvärlden kommer att blomstra både bildligt och bokstavligt. Nu snickras och planeras det för fullt hos många företag som är på gång att starta sina sommarverksamheter. Restauranger, boendeförmedlingar, aktivitetsbolag, uthyrningar och många fler kommer att stå för ett bra utbud av händelser i Årefjällen under den ljusaste tiden på året i Jämtland. Det ska bli spännande!Sommar i fjällen

Vi önskar alla en trevlig sommar!

Text och Foto: Ola Rockberg, Campus Åre
142 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page