top of page

Ville fixar pjäxorna

Åre Skidsport löser dina pjäxproblem!


Efter många års yrkesverksamhet i pjäxor är det enkelt för mig att konstatera att pjäxorna är den absolut viktigaste delen i din skidutrustning. Det är ingen tvekan. Det är inte på pjäxköpet du ska tjäna varken pengar eller tid. Det handlar om skidkänsla, bekvämlighet men kanske framförallt om säkerhet. Du vill inte förfrysa dig eller skapa bestående tryckskador på fötterna. Näee, ta god tid på dig och skaffa bra pjäxor. Det går att specialanpassa pjäxorna mycket och går du till en butik med stort utbud och kunnig personal är chanserna större att du hittar rätt grejer.
Pjäxor är inget man fixar på en kafferast. Tålamod och ytterligare tålamod, både från butik och kund!


Ville på Åre Skidsport tog sig an mina fötter och pjäxor idag och såg till de kommer att må gott ihop hela vintern. Jag har en väldigt smal och låg fot vilket ställer stora krav på anpassning. Det gäller att hitta en bootfitter som har koll på läget. I mitt fall innebär det bland annat att vi specialformar en innersko genom att spruta in skum i innerskon som sväller och anpassar sig efter formen på mina fötter. Ett lite knöligt arbete som kräver sitt hantverk. Pjäxor är inget man fixar på en kafferast!Ville är noggrann och mäter mina fötter, fixar formgjutna sulor och anpassar både innerskor och plös till mina fötters form. Det innebär att par timmars jobb i butik och verkstad. När man provar pjäxor bör man ha gott om tid och vara noga med detaljer. Prova många olika pjäxor, ställ många frågor och köp det som passar, inte det som är billigast. Tålamod och ytterligare tålamod, både från butik och kund!Ville ställer frågor, låter mig testa. Han springer in i verkstan och finjusterar, jag provar igen. Han ser att jag grubblar, låter mig grubbla. Ville passar på att ställa frågor till en annan kund. När jag är redo igen fortsätter vi processen med anpassningen av pjäxorna. Det är ett konstant dribblande. Jag har lärt mig att låta det ta tid. Det är andra dagen på raken jag är inne hos Åre Skidsport. Det lönar sig att låta det ta tid!

Test & Foto: Ola Rockberg, Åre Skidlärarutbildning305 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page