top of page

Åre Skidlärarutbildning 22/23

Uppdaterat: 26 okt. 2022

Nu åker vi!
Här drar vi gång Åre Skidlärarutbildnings blog. Häng med här så kommer du att få se bilder och läsa om vår vardag på utbildningen.


Första veckan på utbildningen är avklarad. I klassen är 22 personer från många av Sveriges olika hörn som ska kampera ihop ända till maj. Det ska bli spännande. Det ser vi fram emot. att bli skidlärare handlar i mångt och mycket om att kommunicera med människor av olika slag. Man väljer inte alltid sina elever i skidskolan och ju mer flexibel man blir som skidlärare i olika sociala situationer desto större chans har man att lyckas i yrket.


Alla i klassen strävar mot samma mål på utbildningen, dvs att utveckla sitt ledarskap och bli bättre i instruktörsrollen. En grupp som den här som har samma ambition och som siktar mot samma mål brukar bara av att vistas tillsammans utvecklas i riktning mot målet. Det festliga är att gruppen i sig inte alltid märker den utvecklingsresan eftersom man sitter mitt i händelsernas centrum och ser eller känner inte hur det utvecklas. Det händer liksom bara och alla åker med. De är därför själva resan i den här processen är viktig. Är man inte med på tåget missar man utvecklingen


Vi har redan börjar resonera om ledarskap, värdskap, elevtyper mm. Vi vänjer oss att tänka som ledare och instruktörer. Det är lite knepigt ibland att sitta som deltagare på en utbildning och bli ombedd att tvingas tänka som ledaren. Är det ledarutbildning så är det :-)Första veckan har vi ägnat åt att lära känna varandra i kombination med att smugit igång att: "tänka som ledare". Vi har också börjat nysta i skidteknikens alla beståndsdelar för att skaffa oss ett gemensamt språk som vi kan nyttja under utbildningen. Dessutom gäller det att lära sig att vässa sina vapen som skidlärare/skidåkare. Förstå sin skidutrustning och kunna hålla ordning på den.Första veckan avlöpte utan konstigheter. Det här kommer att bli bra. Häng gärna med oss på den här bloggen och lär känna klassens elever under resans lopp.Vi ses!


Text & Foto: Ola Rockberg

299 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Park

Comments


bottom of page