top of page

Tre skidlärarutbildningar - ansök nu!

Uppdaterat: 9 mars 2021Ansökan är öppen och det gäller att vara på hugget för att få en plats på våra utbildningar. Vi erbjuder sedan förra året tre olika skidlärarutbildningar i ÅRE.

- Ski instructor intro

- Ski instructor basic

- Ski instructor Advanced


En utbildning för dig som vill blir bättre skidåkare och samtidigt få en insikt i skidläraryrket. Du får åka skidor i tre dagar tillsammans med Bengt Bengtsson som är ansvarig för utbildningen. Ni fokuserar på din skidåkning samtidigt som ni pratar om skidlärarbranschen och hur man blir skidlärare.


Det nya namnet på den utbildning som tidigare har hetat Åre Skidlärarlinje. Fantastisk möjlighet för dig som vill ägna mycket tid åt din egen skidåkning, uppleva Åres alla möjligheter och jobba inom turistbranschen. Under hösten är det teoretiska studier, och så fort snön lägger sig i Årefjällen övergår teoristudierna till praktiska övningar, i huvudsak alpin skidåkning. Utbildningen har mycket stor direkt koppling till näringslivet och skidskolebranschen. Efter avslutad utbildning får du betyg i de olika kurserna som genomförts. All undervisning sker på svenska. Utbildningen börjar vecka 43 och bedrivs på heltid. Huvuddelen av utbildningen genomförs i Åre.


En skidlärarfortbildning för dig som gått steg 4 och vill fortsätt att förkovra dig som skidlärare och skidåkare. I grundupplägget är tanken att du ska kunna jobba heltid samtidigt som du läser Ski instructor advanced. Utbildningen har 15 platser vilket gör att det blir en liten pedagogisk grupp som lätt kan kommunicera och hjälpa varandra under studietiden. Vi jobbar med gemensamma instuderingsfrågor som vi fördelar veckovis under utbildningen och på så sätt sprider ut studerandet över hela utbildningen. Följer du vår planering kommer du att kunna jobba heltid samtidigt som du studerar. Om du har siktet inställt på Svensk Skidlärarexamen i framtiden kan ski instructor advanced vara något för dig. Utbildningen skapar en bra grund för att du ska kunna ta dig vidare mot Svensk Skidlärarexamen om du känner dig mogen och motiverad. Det behöver inte innebära att du går upp i Svensk Skidlärarexamen samma år som du går utbildningen.

Ola Rockberg, Campus Åre

281 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page