top of page

Skidlärare och Vildmarksguider tillsammans

En härligt snöig dag i DuvedÅre Skidlärarlinje har haft en period under några veckor i sin utbildning när de fokuserat på tekniken i skidåkningen. Hur fungerar skidtekniken och hur ska jag kunna demonstrera skidåkning? Nu kliver vi in i en fas då skidtekniken ska omsättas i ledarskap och undervisning. Den perioden börjar vi med att planera, organisera och genomföra en skiddag i backen med Åre Vildmarksutbildning


Skidlärarna mötte upp vildmarksklassen och delade in dem i grupper så alla skulle få testa att åka enkel slalombana, uppleva koordination och balans på skidor och inte minst skulle de få möjligheten att åka i takt i formation tillsammans.
Oavsett färdighetsnivå kunde alla vara med. Syftet var för skidlärarna att träna sitt ledarskap men också att hitta ett upplägg som främjar gruppgemenskapen och se till att vildmarksguiderna både får lite skidträning och insikt i vad Åre Skidlärarlinje sysslar med på dagarna. Hamrebacken i Duved är ett perfekt ställe att samla alla grupper. Där vi kommer åt olika svårighetsgrader av backe.


På eftermiddagen, efter gemensam lunch, då alla hunnit komma igång på skidorna och blivit lite varmare i kläderna stod skidlärarna för ett lite mer avslappnat häng i tre olika grupper. Grunderna i skidåkning, prova på carving eller häng i parken. Vildmarksguiderna valde efter intresse.

Dagen avslutades med gemensam uppvisning av både skidlärare och vildmarkare som körde en gemensam formation i takt i Hamrebacken. Snyggt jobbat!
Tack alla inblandade för en trevlig dag :-)Text & Foto: Ola Rockberg, lärare Åre Skidlärarlinje
123 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page