top of page

Musikfestival i Åre

Uppdaterat: 23 okt. 2022


Åre Sessions - En unik festival där musiken möter fjällvärlden och friluftslivet


Hellacopters
Hellacopters på Holiday Club

Efter ett par års pandemiuppehåll är äntligen Åre Sessions tillbaka som den självklara säsongsavslutningen i Åre. Festivalen som kombinerar bra musikupplevelser med fjällaktiviteter. Musik i restauranger, i kyrkor, på utomhusscener, på nattklubbar och på festivalområdet på Holiday Club. Fyra dagar som bara sprakar av aktivitet inomhus och utomhus. Programmet är så fullspäckat att det är svårt att hinna med alla punkter under festivalen. Det gäller att noga titta igenom programmet och sålla sina favoriter.


Eftersom jag vanligtvis tillbringar mycket tid utomhus i backarna valde jag den här gången att fokusera på att uppehålla mig kring kärnan av festivalområdet på Holiday Club. Under festivalen förvandlas Åre till en färgglad kulturupplevelse oavsett var man befinner sig.


Festivalpunkterna avlöser varandra 24/7. Allt från fruskostscener till nattliga äventyr inpå småtimmarna. Däremellan ska det klämmas in lite skidåkning. Åre Sessions är troligtvis den enda festivalen i världen där du åker skidor mellan scenerna och tar skidbussen till kvällshändelserna. Liftkortet fungerar som festivalpass.Gerd i Åre gamla kyrka
Gerd uppträder i Åre gamla kyrka. Kyrkan fylldes på bara några minuter.Hanna Järver uppträder på lilla scenen på Holiday club. Hon nominerades 2016 i två kategorier på P3 guld: årets pop och årets nykomling.
Hurula på stora scenen på Holiday Club
Hurula på stora scenen på Holiday Club

Hurula (Hans Robert Hurula) ursprungligen från Luleå gjorde ett bejublat framträdande på stora scenen på Holiday club. Hurula är en svensk artist, låtskrivare och konstnär.
Markus Krunegård (Så mycket bättre 2020)
Markus Krunegård (Så mycket bättre 2020) på stora scenen på Holiday ClubDe tre huvudattraktionerna var Joakim Thåström, Hellacopters och Miriam Bryant som avslutade varsin kväll på stora scen på Holiday Club med att dra absolut fulla hus. Tre giganter som lockade publik från alla åldersgrupper och kön.Hellacopters, dregen
Fullt ös med Hellacopters och Dregen

Miriam Bryant, Åre Sessions
Miriam Bryant avsluter Åre Sessions med bravur

Text & Foto: Ola Rockberg, Campus Åre


478 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page