top of page

Händelserik vecka

Företagsbesök, diskutera kommunikation, slipa skidor, Åre Destination, Skistar Åre, snö/lavin ...


Veckan började med en grann utsikt från klassrummet på Campus Åre. Sjön har frusit, snön ligger vit på fjällen och hela atmosfären är vintrigt krispig. Det var förbjudet att inte ta en instagrambild ;-)

Företagsbesök på Elevenate. Elin som är ansvarig för marknadsföringen, och Reine som är team manager visar oss runt och berättar om företaget. Reine som har ett förflutet som internationellt duktig freerideåkare med en världsmästartitel i Freeride World Tour gick själv Åre Skidlärarlinje för ett antal år sedan. Sporthandel är en del av utbildningen på Åre Skidlärarlinje.

Lite skitiga händer blir det när man ska slipa skidor i verkstaden. Underhåll av sina grejer står på menyn för en blivande skidlärare.Emma och Lelle från Skistar Åre besöker oss i klassrummet för att berätta om Skistarshop och om Skidskolan i Åre. Alla elever ska praktisera under tre olika perioder i skidskolan och inom sporthandel.Therese Sjölundh är VD på Åre Destination. Hon förärade oss med ett besök för att berätta hur alla företag i Åre jobbar tillsammans för ett gemensamt mål. Många intressanta resonemang med eleverna.

Det är en extra krydda med så härlig utsikt från Campus Åre när vi sitter och diskuterar ledarskap, kommunikation och pedagogik i smågrupper.Martin Alzén är gymnasielärare i filosofi/svenska, skidlärare och expert på snö/lavin. En perfekt kombination av kunskap för att få oss att förstå både det härliga och det riskfyllda med skidåkning i nysnö på branta sluttningar.


Det har snöat för fullt i Åre och snökanonerna brummar dygnet runt. Vintern är nära. Vi stuvar om vårt program och kliver ned i slalompjäxorna tidigare än planerat. Julafton kommer tidigt i år.
Text & Foto: Ola Rockberg


168 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Park

Comments


bottom of page