top of page

Fjällen i Storlien

Uppdaterat: 11 maj 2023


Sensommaren är underbar i Västjämtland. Utsikten över fjällvärlden i Jämtland är fantastisk i Storlien. 360 graders vy med grandios fjällvärld.

Vandrare, cyklister och renar - alla trivs i Storlien. Från Storlien by upp till Vindarnas tempel, vidare till Ernst Kumlet och sedan utför tillbaka till byn är en klassisk vandringsled. En strålande tur som tar 2-3 timmar i anspråk med fikapaus.

I slutet på 1800-talet hade Dr Ernst Westerlund sin sommarpraktik i Storlien och var en förespråkare för rörelse och aktivitet i den friska luften. Hon ordinerade sina patienter att gå turer på fjället. Det sägs att han satt på en bänk och kontrollerade att patienterna följde hans ordinationer. I dag står massor av bänkar utplacerade på ovan vandringssträcka. Alla har ett speciellt namn och en särskild historia. Fler av bänkarna är skänkta av Storliens nöjda besökare.


Hitta en bänk uppe på kalfjället och ta en stund att bara njuta av vyerna runt omkring dig. Till väster ser du långt in i Norge och åt andra hållet ser du Åreskutan i horisonten. Du får en fin vy över Storlien by när du går tvärs över alla skidbackarna på din väg ned från Ernst Kumlet.

Precis bredvid tullstationen hittar du en nygjord rastplats och de två mysiga tjärnarna Norra och Södra Sandtjärn. Strålande badplats med fin sandbotten. Lättillgängligt fiske, cykling och vandring för hela familjen.Text & foto: Ola Rockberg, www.campusare.se


856 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page