top of page

Akademi möter Friluftsliv

Åre kommun har förstått fördelarna med att ha utbildningsverksamhet på Campus Åre som har ena foten i den kommunala verksamheten och den andra foten i besöksnäringen.
Utbildningarna på Campus Åre förenar akademin med friluftslivet och besöksnäringen. Vi tar kontinuerligt in friluftslivet och besöksnäringen till klassrummet. Vi ser också till att lotsa studenterna ut till friluftslivet och besöksnäringen genom att hela tiden vara uppdaterade med vad som händer i näringslivet nära oss och genom praktikplatser, föreläsare och andra direkta samarbeten med företag och organisationer i Åre kommun.

Personalen på Campus Åre förespråkar den kommunala själen samtidigt som de är insatta i den kultur som besöksnäringen bygger sin framgång på. Campus Åre som utbildningsorganisation är rätt unik i Sverige med det här upplägget. Närheten, både fysiskt, kulturellt och organisatoriskt till näringslivet gör att vi skapar korta kommunikationsvägar mellan utbildning och arbetsgivare. Vi släpper in besöksnäringens karaktär till oss och vi delar med oss av Åre kommuns värdegrund till både företagare och studenter.

Vi resonerar kring begreppen "skolan vid foten av berget" och "utbildningar i fjällmiljö" för att vi vill framkalla en kultur och en inställning som införlivar akademin i besöksnäringen. Genom att akademin och besöksnäringen förenas växer de tillsammans.


Campus Åre vill vara en skola i klassisk bemärkelse men vi tror samtidigt på en profilering av verksamheten som går hand i hand med företagande och entreprenörsskap inom besöksnäringen.


Många som kommer in i våra lokaler och ser klassrummen samt träffar studenterna känner att det naturligtvis är om en vanlig skola men när de ser skidor på väggarna, skidställ utanför entrén, cyklar i korridorerna och att personalen ibland har friluftskläder på sig förstår de att det finns en bra blandning av akademi och friluftsliv på Campus Åre. Blandningen beskriver själen och livsstilen i Åre kommun.Text & Foto: Ola Rockberg73 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page