top of page

Åre - En bättre helg!

Uppdaterat: 20 mars 2021Årets vintersäsongen började otroligt långsamt i december. Det dröjde länge innan kylan och snön kom men när det vita guldet väl dök upp var det med besked. Det är få (om ens någon) vinter jag skottat så mycket kall och torr snö under så lång period. Det var en underbart vintrig period från senare delen av december och faktiskt ända till månadsskiftet februari/mars. Det var de stackars stockholmarna på sitt sportlov som fick ta årets första smäll i form av regn, varmgrader och hård vind.


Norrlänningarna drog vinstlotten denna vinter. Kung Bore bestämde sig för ett återtåg lagom till vinterns sista sportlovsvecka. Han bjöd på några dagars underbart kall, vit och isande snöstorm som gjorde skidåkningen magisk igen. Det tackar vi alldeles extra för. Sista helgen av Norrlands sportlovsvecka blev en parad av fina skiddagar på Åreskutan.Vackert väder i Stendalen. Solen var närvarande hela tiden men på lite olika avstånd under dagen, kändes det som. Vissa åk kom den fram och visade sig och andra åk gömde den sig lite försiktigt bakom molnen och diset.Eftersom det var World Cup i slalom på fredagen hade liftarna öppet på kvällen för allmänheten också. Man kunde starta dagen med åtta i åttan och sluta med åtta i åttan! Jag åkte runt i alla kvällsöppna backar och fascinerades av hur bra förutsättningar det egentligen är. Man blir lite hemmablind som Årebo ibland och glömmer bort de fina möjligheter kvällsskidåkningen erbjuder. Med tanke på den fint upplysta tävlingsbacken blev det lite extra ljust och fint i området den här aftonen (för det kändes som en afton). Kvällen till ära var det fem upplysta backar med verksamhet i. Gästrappet och Lundsrappet för allmänheten. Störtloppet för tävlingar. Den blå slingan för familjer och de som ville till Bräcke för att vara i parken. En fin kväll i skidåkningens tecken.
"Petra Vlhova korsar mållinjen och vinner fredagens slalomtävling i Åre"
"Skärmflygarna hade strålande förhållanden på toppen av Åreskutan ovan molnen"Vindstilla och vackert ovan molntäcket som låg som mjuk bomull i hela Åredalen. Många skidåkare valde att ta på sig sig stighudarna och röra sig fritt över fjället. En del skidåkare kombinerade liftåkning och stighudar och andra bara njöt av det makalösa vädret. Vacker utsikt över fjällen och alla väder- och molnformationer.

Ola Rockberg, Campus Åre138 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page