Lärcentrum Åre

Lärcentrum Åre är en mötesplats för studerande. Här finns mycket av det som du kan tänkas behöva under dina studier: grupprum, datorer, videokonferensanläggningar, webbkameror, headset och annat som kan behövas. Vi har också personal som kan hjälpa till med att komma igång med studierna och som gärna ger tips eller svarar på frågor runt studierna. Lärcentrum Åre erbjuder tillgång till lokalerna dag som kväll alla dagar i veckan. Detta löser vi genom att du får ett passerkort.

Att studera på distans kan vara ett alternativ för många som inte har möjlighet att flytta till studieorten, som arbetar, är föräldralediga eller ägnar en del av sin dagtid åt andra aktiviteter och därför har svårt att genomföra närundervisning. Det är dock viktigt att tänka på att distansstudier inte är någon genväg till betyg eller kunskap. Snarare kan det ofta kräva mer än närstudier, åtminstone i början innan man har vant sig vid tekniken och arbetssättet.

Här hittar du Lärcentrum Åres huvudsidaResfria möten

Åre kommun har etablerat några fasta strategiska mötesplatser för resfritt mötande. På dessa platser finns möjligheter att koppla upp sig via stora skärmar så att grupper av människor kan kommunicera med ljud och bild. I Åre kommun ökar antalet resfria möten och fler och fler medarbetare använder möjligheterna. Målet är att minska tiden för resor att sänka kostnader och minska miljöpåverkan.

Resfri mötesteknik är på plats i äldrecentren Bjurgården i Hallen, Thomégården i Mörsil, Tallkronan i Järpen och Hamregården i Duved. Verktygen finns också i två resfria mötesrum i kommunhusen Järpen och på Lärcentrum Åre.

För bokning av tekniken kontakta:
Sture karlsson: Utbildningsledare Lärcentrum Åre
0647-16893, sture.karlsson@are.se


Nyttiga länkar